Извънредната неформална среща на върха на европейските лидери в Брюксел за

...
Извънредната неформална среща на върха на европейските лидери в Брюксел за
Коментари Харесай

След брюкселската среща за мигрантите: Решенията са неясни, разделението е видимо

Извънредната неофициална среща на върха на европейските водачи в Брюксел за рецесията с мигрантите ще се запомни като деня, в който европейските водачи се пробваха да спасят Ангела Меркел. След форума обаче италианският министър-председател Джузепе Конте излезе като победител, разграничавайки се от немския канцлер, написа в. " Файненшъл таймс ".

" Много съм удовлетворен. В вярната посока сме в сегашния спор ", написа Конте в Туитър след 4-часовата среща.

Събранието на 16-те водачи на Европейски Съюз беше шансът на Меркел да завоюва политическо пространство за глътка въздух вкъщи, където тя е под напън да отбрани границите на Германия и да отхвърли тези бежанци, които към този момент са се записали в друга страна. 

Вместо това, заключенията от срещата са неразбираеми, а разделянето остава очевидно, написа ФТ.

Италианският министър председател дойде в Брюксел с проект от 10 точки, обещаващ " смяна в парадигмата ", в това число с претенции, които фундаментално биха пренаписали 25-годишната политика на Европейски Съюз за мигрантите. 
Едно от дребното неща, по които водачите реализираха единодушие, беше новата политика за външните граници на Съюза, включително изграждането на лагери за бежанци отвън европейския континент. За нещо сходно настояваше и министър председателят на Унгария Виктор Орбан, който през 2016 година предложи мигрантите " да бъдат натоварени на кораби към някой остров или към Северна Африка ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР